| Mac Baren: Navy Flake | |
|
+37Slajs vpetrovic Beki paludamentum milo Vander samper G.S.Patton rzlatic Davorin kamarad igorrr Davy Jones69 Keko Morf Rizbo jaky1 fatjoe picipl Tomo1978 Rakija fićo ssekir75 sinus Sarmageddon gstaraz Kupuss Antiša foksieloy Marin Split misterno PecaLula™ Matko Sunka MOVESHAKER 420blackadder Darko imnik 41 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
sinus Oblak dima
Broj postova : 1570 Join date : 20.10.2010 Age : 62 Lokacija : G point Omiljeni duhani : U vječitoj potrazi za istim
| Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 11.02.14 8:12 | |
| Pravi "all day" duhan.Za sve prigode i situacije.Ponekad uzmem par flakeova i narežem na dasci na kvardatiće 2x2 mm i rahlo punim lulu-uživancija.Kak nemam uvjek sve to nadohvat ruke obično ga mrvim, pogotovo svježe otvorenu piksu kad je još malo prevlažan duhan. Meni to i nije aromatik,barem ga ja ne smatram i svakako bi bio preporuka za početnike, a ne neki OC,ambrozije ili neznam, što zna gristi za jezik.Naravno polako, polako vući.. | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 11.02.14 22:24 | |
| nije za početnike, ipak traži neko iskustvo... | |
|
| |
fićo Peče me jezik
Broj postova : 372 Join date : 29.07.2013 Age : 51 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Irish Flake, 4N BHT, MM965 ,Ashton Artisans blend,glen piper,McB Danac
| Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 12.02.14 7:37 | |
| Moram priznati da mi Navy na prvu nije nekako sjeo,pogotovo nakon rasnog Petersonovog Irish Flake-a te sam si pomislio...dobro...zeznuo sam se...popušit ću škatulju do kraja i više ga kupovat neću.No što sam ga više"dovršavao" nekako mi je prirasao nepcu.Ušao u redovnu rotaciju.. | |
|
| |
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
| Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 12.02.14 17:43 | |
| - fićo je napisao/la:
- Moram priznati da mi Navy na prvu nije nekako sjeo,pogotovo nakon rasnog Petersonovog Irish Flake-a
Probo i jednog i drugog... iskreno, peterson mi nije sjeo uopće, dok mi je navy flake čisto ok duhan. još ga nisam prokužio skroz, ali ima svoju draž. | |
|
| |
Sarmageddon Oblak dima
Broj postova : 1287 Join date : 06.01.2014 Age : 50 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 12.02.14 19:17 | |
| navy flake je zakon! mislim da cu ga staviti nadodati kao prvog pod omiljene duhane u profilu | |
|
| |
Tomo1978 Hladan dim
Broj postova : 735 Join date : 25.09.2014 Age : 46 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : McClelland legend, Frog Morton Cellar, Prince Albert, Sutliff Christmas spice
| Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 06.10.14 16:37 | |
| borim se sa ovim cudom svaki puta. stalno se gasi pa kako god ga ja ubacio u lulu, foldanje, kidanje... Da nije premokar ili ima jos koja metoda ili pase samo u lule odredenih oblika...dobar mi je ali brate sto je dosadan za palit ga , gorio bi on stalno kad bi povlacio svake 2,3 sekunde al cim zablejim i prode nesto vise od 10 tak sekundi eto ti ga na, ugasio se...pa onda pali opet ... | |
|
| |
picipl Hladan dim
Broj postova : 679 Join date : 27.03.2013 Age : 64 Lokacija : Zagreb
| |
| |
Tomo1978 Hladan dim
Broj postova : 735 Join date : 25.09.2014 Age : 46 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : McClelland legend, Frog Morton Cellar, Prince Albert, Sutliff Christmas spice
| Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 06.10.14 17:27 | |
| Eto, skoro da je tako. Haha | |
|
| |
fatjoe Peče me jezik
Broj postova : 492 Join date : 30.11.2011 Age : 44 Lokacija : Rijeka
| Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 06.10.14 20:07 | |
| samo ti njega izmrvi u formu svakog normalno rezanog duhana i rahlije napuni lulu, inače meni jako drag duhan koji je u redovnoj rotaciji | |
|
| |
Tomo1978 Hladan dim
| Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 06.10.14 20:12 | |
| - fatjoe je napisao/la:
- samo ti njega izmrvi u formu svakog normalno rezanog duhana i rahlije napuni lulu, inače meni jako drag duhan koji je u redovnoj rotaciji
znaci tako a? nece se izgubit na aromi i sta ti ja znam kako govore neki ? | |
|
| |
fatjoe Peče me jezik
Broj postova : 492 Join date : 30.11.2011 Age : 44 Lokacija : Rijeka
| Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 06.10.14 21:16 | |
| probo sam sa svim mogučim metodama ova mi je najbolje legla | |
|
| |
Tomo1978 Hladan dim
| |
| |
jaky1 Gasi mi se lula
Broj postova : 196 Join date : 23.09.2014 Age : 56 Lokacija : zagreb Omiljeni duhani : MB Navy flake,Ashton C. Gentleman,HU Joschi`s Oriental Sunrise
| Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 07.10.14 20:08 | |
| Hmmm....sad me vas dvojica navlacite da promijenim metodu koju ja koristim i zariskiram lulu razmrvljenog NF-a! NF pusim iskljucivo po MB metodi I.......nema sanse da budem bez,barem dvije kutije u rezervi!!! VRH!!! Znatizelja ce me natjerati da probam dimiti na nacin kojim se vi koristite...
| |
|
| |
Tomo1978 Hladan dim
| Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 07.10.14 20:11 | |
| ma mislim da je to kako svakom pase, neko voli mrvit neko voli foldat. ovako se skoro pa i ne gasi i ne gubi se na okusu ni aromi koliko sam ja primjetio. probaj razmrvit jedan za test. onako da bude, ko normalno rezani duhan. | |
|
| |
Tomo1978 Hladan dim
| Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 23.10.14 20:07 | |
| ostalo mi u luli pol flakea od jutros pa sad pripalio taj ostatak....totalna promjena feelinga, suho i fino ah taj flake... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 25.12.14 16:43 | |
| Evo nakon nekog vremena da se javim,a onima koji su mi poslali privatnu poruku da znaju kako odgovoriti još nemogu. Postati ću ovdje da ne otvaram novu temu ionako je priča o Navy Flake. Mac Baren chocolate peckao me je stalno,od samog paljenja lule,a nakon pola popušene lule više nije bilo moguće ništa drugo napraviti nego baciti ostatak. Uzeo sam u obzir svoj amaterizam,međutim nakon nekog vremena i uvijek kada bih ga zapalio poprilično bi me bolio jezik a tek bi jenjavalo 4-5 dan,naravno nisam pušio to vrijeme.Pućkam po malo ne uvlačim ko' sivonja Onda sam uzeo Navy Flake divna kombinacija okusa i mirisa i odlično "gori",ali nemam nikakva peckanja,mene zanima na što bi imao takvu reakciju kod jedne vrste duhana (Mac Baren Chocolate) a koja je po deklaraciji slabija? |
|
| |
Tomo1978 Hladan dim
| Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 25.12.14 16:51 | |
| Pa mozda ima nesto u njemu sto ti smeta, kod svakog je drugacije. Znam ljude koji puse pol zivota a mac barrenove duhane ne puse jer ih grize. | |
|
| |
Rizbo Prva lula
Broj postova : 5 Join date : 28.09.2015 Age : 49 Lokacija : Karlovac Omiljeni duhani : H&H Magnum opus, Robert McConell Oriental, McClelland Frog Morton
| Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 28.09.15 15:01 | |
| Meni je ovaj duhan toliko dobar da ga i u rizle stavljam pomijesanog sa sitno rezanom virginiom. U limenci ima super miris. Kad sam ga prvi put nabavio otvarao sam ga svako malo i njušio. Skoro mi je došlo da ga probam zvakati. | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17634 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 09.12.15 21:44 | |
| Dakle, gospodo draga, nakon dugo vremena večeras sam zapalio ovaj božanstveni duhan (na svoje zaprepaštenje sam otkrio da ga nemam u "željeznim rezervama", pa sam ga kupio u "Tocororu" u Gajevoj večeras, gdje sam i tamper kupio) i sada ga sa uživanjem pušim u svojoj "Jirsa" luli. Pažljivo sam pročitao u miru sve što ste napisali o ovom duhanu i zapravo se slažem sa većinom napisanog. Ne mogu cijeniti ono o pušenju pored mora, jer mi Marin baš i nije neki relevantni gabarit, budući da živi tri metra od gornje granice plime! Ekipo, vrhunski je to duhan! Samo ga ne treba pušiti kad se malo "makneš", kako je to Grga ispravno uočio, jer ti je drugo jutro jezik kao kravlji rep, veći tri broja , treba ga pušiti ovako, uvečer, u miru, u dobrom društvu ili uz kakav dobar film ili knjigu, držeći ga stalno na rubu gašenja! Tek se onda razvije u svoj svojoj punoći. I ne, nije to aromatik, ipak bih ja njega mirne duše stavio ili u "ostale duhane" ili u "engleze bez latakije"! Pa nije se uzalud održao na tržištu više od četrdeset godina! Zdravi i veseli bili! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Morf Peče me jezik
Broj postova : 308 Join date : 03.12.2015 Age : 35 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Da izbija iz cipela
| Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 09.12.15 21:51 | |
| Po meni jedini duhan koji se isplati kupiti kod nas. | |
|
| |
Keko Oblak dima
Broj postova : 1184 Join date : 30.01.2013 Age : 62 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965, EMP, St. James Flake, Navy Flake, lot of flake
| Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 09.12.15 21:55 | |
| U Gajevoj je još po 65 kn, kod Goge 68 | |
|
| |
Broj postova : 17634 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 09.12.15 22:03 | |
| Dobro, Morf, ne pretjeruj, ima kod nas još dobrih duhana! S obzirom na stanje u "okruženju" - "istočna filijala" je sretna kad naleti na neki od boga zaboravljeni "Borkum Riff", ili šverc kod "Gavrana" u Beogradu - sve sjeverno od Macelja je papreno skupo, još mi imamo pristojnu ponudu po relativno ok. cijenama. Dobro - svaki je luksuz skup! Hoćeš li recimo kupiti Dunhill, lijepo do Dreiera, to je najbliže. Na Šentilju ga više nemaju, plati dvije vinjete, slovensku 130 kuna, austrijsku 8,80 eura cestarinu Zagreb - Macelj, 48 kuna, pa gorivo minimum 200 dlakavaca, pa duhan (Dunhill) po 13,40 eura; eto ti računice! Ali molim, ne radim račun po tuđem džepu - nedaj bože, ali ovo što sam sada nabrojao je surovi jezik brojki! Naravno ostaje ti i naručiti preko neke e-trgovine, ali ni tu nećeš jeftinije proći! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
| Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 09.12.15 22:10 | |
| - Keko je napisao/la:
- U Gajevoj je još po 65 kn, kod Goge 68
Je, ja sam ga platio 65 kuna, i imaju ga u onom ormaru pristojnu količinu! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Morf Peče me jezik
Broj postova : 308 Join date : 03.12.2015 Age : 35 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Da izbija iz cipela
| Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 09.12.15 22:13 | |
| Mislio sam tu u Zagrebu sta se moze naci u ducanima , probao sam vise manje sve u camelotu , jedino kaj mi drzi kvalitetu je navy flake , eventualno dark twist , al previse ujeda i gori kao i svaki macbaren full vruce , ekipa se zeza pa to nazivaju MacBurn , pitao sam jos djevojku koja je prije radila tamo i koja se kuzila kolko tolko u duhane da kad vec nabavljaju od macbarena zasto ne naruce tipa Old Dark Fired koji je fantazija , ali ocito nemaju pravo izbora , ove ostale duhane sta se nude sam probao jednom i vise nikad. | |
|
| |
Keko Oblak dima
Broj postova : 1184 Join date : 30.01.2013 Age : 62 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965, EMP, St. James Flake, Navy Flake, lot of flake
| Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 09.12.15 22:16 | |
| Isti slučaj. Od zagrebačkog izbora samo Navy kupujem i usput, to je jedini flake kod nas. Barem mislim
Zadnja promjena: Keko; 09.12.15 22:21; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake | |
| |
|
| |
| Mac Baren: Navy Flake | |
|