@nick_praskaton ovo što ti je @wranjo123 napisao, a što se tiče modela 111, bi mogao biti slučaj! Naime, ja sam startao s modelom 128 Dolomiti i bila mi je velika žarnica! Tako da imaj to u vidu u početku!
Možda je dobro, premda te nove Savinellice možeš odmah puniti do kraja, da je ipak klasično upušiš, dakle 3 x 1; 2 x 2 i onda puniš cijelu! Ako ništa drugo, na taj način ćeš se i priviknuti na veličinu žarnice. I svakako ti je poželjno da duhan bude rezan u trakice, dakle ribbon, jer s nekim bi flakeom to bilo maratonsko pušenje, a to ipak za početak ne želiš.
Tako sam mislio, prvo 1/3, pa 2/3 i onda do kraja. Trebam li ju više puta puniti 1/3, pa više puta 2/3, ili je dovoljno samo jednom u svakoj nabrojenoj količini? Što se tiče veličine žarnice, bio sam svjestan da kupujem dosta veliku za početnika, ali tako je kako je, taj rizik sam prihvatio. Ovo s duhanom, hvala na preporukama, vidjeti ću što se sve nudi, a baš sam jučer skoro dva sata na ovome forumu čitao postove o duhanima i mogu reći da s time još nisam na ti, ali treba probati i vidjeti. Trenutno sam u pripremi što kupiti od svega toga iz ponude, da ne bi bilo na "ho-ruk" kad dođe lula. Od pribora sam za početak uzeo preko AliExpressa (ovaj alat i stalak sa fotografije), dok ću filtere, čistače i duhan kupiti tu kod nas trgovini s duhanskim proizvodima.
Marko1980 likes this post
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 15034 Join date : 15.01.2008 Age : 64 Lokacija : Crikvenica - Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, Proper English
Naslov: Re: Dilema jednog početnika 16.02.21 17:10
Od pribora sam za početak uzeo preko AliExpressa (ovaj alat i stalak sa fotografije), dok ću filtere, čistače i duhan kupiti tu kod nas trgovini s duhanskim proizvodima.
Kada budeš kupovao duhane, uzmi si i jedan alat. Trebat će ti odmah a ovoga sa AliEx ćeš, vjerojatno, dugo čekati.