Broj postova : 3 Join date : 09.03.2023 Age : 29 Lokacija : Kaštela
Naslov: Online kupovina duhana u 2023. 11.03.23 9:49
Otvaram ovu temu jer su informacije oko ovog pitanja raštrkane po raznim temama te su pojedine i stare koju godinu. Molim moderatora da slobodno izbriše ovu temu ako ju je neprikladno otvarati iznova.
Koje online shopove za duhan preporucujete, a da dostavljaju duhan u HR. Na gotovo svim web shopovima koje sam gledao pise da ne dostavljaju online narucen duhan, a vidim po raznim temama da neki ipak jesu. Primjerice Estervals Pipe House u informacijama o dostavi navodi kako ne dostavljaju u EU (u zagradama pise: delivery not possible). Isto navode i na cigarworld.de. Gledao sam po stranim forumima i redditu kako neki webshopovi "sakriju" duhan na način da pošiljku ne označe kao duhanske proizvode, ako sam to dobro shvatio.
Još jednom se ispričavam na otvaranju ove teme ali potpuni sam poĉetnik oko ovoga te bih htio ovom temom agregirati informacije za 2023.
Vortimejovrh and GrⒶna like this post
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1032 Join date : 02.08.2020 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : St. Bruno, Dockworker, Amphora Burley
Naslov: Re: Online kupovina duhana u 2023. 11.03.23 10:07
Unatoč tome što si potpuni početnik, svima je ipak jasno da nisi ni čitao forum! Nisi dakle bio marljiv student, nego si lijen pa otvaraš novu temu! No, šalim se malo, to je posve legitimno u tvom stadiju. Hajmo tvoje pitanje raščlaniti i na njega odgovoriti u točkama prema kojima će ti sve biti jasno, odnosno barem trenutačno stanje koje, a prema tijeku stvari, može ubuduće za nas lulaše biti samo gore:
1. Trgovine koje si naveo, unatoč tome što piše da ne šalju u EU ipak šalju! No, slanje duhana među zemljama članicama EU nije dozvoljeno!
2. Na treće zemlje, poput SAD-a, odakle smo svi rado naručivali, ZABORAVI! Nije nam dakle duhan moguće kupovati iz trećih zemalja!
3. Ono što ti preostaje su trgovine koje si naveo, i koje unatoč regulativi, šalju unutar EU! Praktički je Njemačka nama najprimjereniji izbor za kupovinu jer: a) možemo kupiti duhan i bit će dostavljen, b) plaćamo samo poštarinu i nema carine, c) znamo (za sada) da neće biti problema.
4. Preporučujem ti dakle isključivo trgovine iz Njemačke i to, prije svega, prvu koju si naveo!
v.milan, Vortimejovrh, GrⒶna and Vlaj like this post
Vlaj Prva lula
Broj postova : 3 Join date : 09.03.2023 Age : 29 Lokacija : Kaštela
Naslov: Re: Online kupovina duhana u 2023. 13.03.23 7:32
Puno hvala na detaljnom i jasnom odgovoru! Lijenost me ponovno uspješno dovela do željenog cilja, heh!
Sada hrlim u kupovinu duhana kako bih mogao u miru marljivo proučavati forum.
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 1865 Join date : 23.08.2016 Age : 34 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: Online kupovina duhana u 2023. 13.03.23 8:56
slajs je sve rekao, jedino sto mogu dodati je da ako zelis narucivati od motzeka s dein tabak moraš odabrati opciju slovenija i u zagradi napišeš Kroatien.
Polerouter, Vortimejovrh, lulamir, GrⒶna and Vlaj like this post
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 16336 Join date : 15.01.2008 Age : 66 Lokacija : Crikvenica - Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Online kupovina duhana u 2023. 13.03.23 15:46
wranjo123 je napisao/la:
slajs je sve rekao, jedino sto mogu dodati je da ako zelis narucivati od motzeka s dein tabak moraš odabrati opciju slovenija i u zagradi napišeš Kroatien.
...samo što Motzek ne prima kreditne kartice, nego plaćaš preko računa.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion