Broj postova : 1235 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: Online kupovina duhana u 2023. 11.09.23 19:03
PerB je napisao/la:
Jos nista od belog odela i kupnje on line?
Zatvorili su pipu! Game over!
DeathSpade Gasi mi se lula
Broj postova : 129 Join date : 05.06.2013 Age : 37 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Online kupovina duhana u 2023. 13.09.23 9:55
Jučer sam kontaktirao bijelo odijelo (Estervals) da provjerim zašto više ne šalju za RH i dali se može naručiti nekim drugim putem.
Njihov odgovor:
Dear ####, this is because we do not (are not allowed to) ship to the EU according to our shipping information.
I am very sorry, but I ask for your understanding.
Maybe there is a way for you to get a German shipping address...?
Have a look here for example: [You must be registered and logged in to see this link.]
If you create an account here we will send your orders there (German shipping address!) and they will send it on to you. Many customers already do it. Since I have to activate you manually to buy tobacco, because we have to provide proof of age here, I need a photo of your passport with your date of birth on it. This mail must come from the address with which you are registered with us.
Uz malo komplikacije se može naručiti, samo treba vidjeti dali se isplati zbog cijene dostave. Vjerovatno ću naručivati ovaj mjesec pa javim dali se isplati ili ne.
Polerouter, v.milan, Vortimejovrh and Saymoran like this post
Saymoran Hladan dim
Broj postova : 859 Join date : 26.07.2023 Age : 53 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : EMP, Black Mallory, RMC The Original Oriental, Mac Baren Classic Roll Cake, TAK Moro Cake, C&D Haunted Bookshop cake, Gawith&Hoggarth American blend BC
Naslov: Re: Online kupovina duhana u 2023. 13.09.23 10:34
DeathSpade je napisao/la:
Jučer sam kontaktirao bijelo odijelo (Estervals) da provjerim zašto više ne šalju za RH i dali se može naručiti nekim drugim putem.
Njihov odgovor:
Dear ####, this is because we do not (are not allowed to) ship to the EU according to our shipping information.
Have a look here for example: [You must be registered and logged in to see this link.]
If you create an account here we will send your orders there (German shipping address!) and they will send it on to you. Many customers already do it. Since I have to activate you manually to buy tobacco, because we have to provide proof of age here, I need a photo of your passport with your date of birth on it. This mail must come from the address with which you are registered with us.
Uz malo komplikacije se može naručiti, samo treba vidjeti dali se isplati zbog cijene dostave. Vjerovatno ću naručivati ovaj mjesec pa javim dali se isplati ili ne.
koliko vidim na prvu, nas još nisu uvrstili pa se vjerojatno mora mailat s njima, sličan servis je i netko već postao prije...
to je s PDV_om, ali plus truck toll €0.27 and fuel surcharge (DE: 5%, EU: 15%) per package pa brijem još oko 15-ak...?
Nemam pojma, možda brijem u krivo.
Za neke duhane, jednom godišnje, vjerojatno bih pazario....
DeathSpade Gasi mi se lula
Broj postova : 129 Join date : 05.06.2013 Age : 37 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Online kupovina duhana u 2023. 13.09.23 11:07
Saymoran je napisao/la:
DeathSpade je napisao/la:
Njihov odgovor:
koliko vidim na prvu, nas još nisu uvrstili pa se vjerojatno mora mailat s njima, sličan servis je i netko već postao prije...
to je s PDV_om, ali plus truck toll €0.27 and fuel surcharge (DE: 5%, EU: 15%) per package pa brijem još oko 15-ak...?
Nemam pojma, možda brijem u krivo.
Za neke duhane, jednom godišnje, vjerojatno bih pazario....
Ako bi naručivao 10-15 duhana (cca. 1-1.5kg), jedna takva narudžba bi se onda isplatila. To bi vjerovatno bila skupna narudžba pa bi onda sudionici podijelili trošak dostave.
Ali čak i da jedna osoba ima takvu veću narudžbu, po meni bi se isplatilio. Manje od, recimo 5 - 6 duhana, u tom slučaju ne bi bilo isplativo.
bayro, Vortimejovrh and Saymoran like this post
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17396 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Online kupovina duhana u 2023. 13.09.23 11:46
Dobro je da si si dao truda. Pitanje je do kada će taj Logoix raditi, jer i on zaobilazi propise oko dostave i prodaje duhana. Ne želim biti ptica zlosutnica....
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Saymoran likes this post
Saymoran Hladan dim
Broj postova : 859 Join date : 26.07.2023 Age : 53 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : EMP, Black Mallory, RMC The Original Oriental, Mac Baren Classic Roll Cake, TAK Moro Cake, C&D Haunted Bookshop cake, Gawith&Hoggarth American blend BC
Naslov: Re: Online kupovina duhana u 2023. 13.09.23 11:48
Da, treba se baš raspitati - evo sad malo bolje proučio, Hr je unutra kao MR (?) i cijena je navodno oko 12 eur bez dodatnih osiguranja za dodatni shipping od njemačke do vamo, ali je šišing (edit: šiping, ali ostavljam ovu novu riječ ) unutar njemačke najčešće gratis ako se dosegne neka trivijalna svota od nezz, 70-ak eura...
Molim njemačke govornike i mudre glave ako im se da da ovo detaljno prouče...
Stavio sam neki imaginarni paket od 2 kg, s pola metra puta pla metra puta 20 cm...
Broj postova : 17396 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Online kupovina duhana u 2023. 13.09.23 12:01
Nisam neka premudra glava, ali po ovom, Belo Odelo ne bi naplatio nikakvu dostavu do Logoixa ako vrijednost pošiljke prelazi 60 €, to je njihova politika, tako komšiji Igoru dostavljaju u München bez naplate poštarine, jer je svaka moja narudžba bila preko 60 €, što nije problem natući. E sada, koliko bi ovi naplatili svoju uslugu, tu su (barem meni) neodređeni.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Vortimejovrh likes this post
Borut Peče me jezik
Broj postova : 333 Join date : 07.09.2023 Age : 52 Lokacija : pa tamo negdje daleko Omiljeni duhani : EMP, Nightcap, 965, Old Ironsides
Naslov: Re: Online kupovina duhana u 2023. 23.09.23 8:49
Evo još jedne drugove koji šalje, danas naručio, platio preko računa, pa da vidimo [You must be registered and logged in to see this link.]
Zna se kako to ide ... ne šalje ti firma nego ti šalje jedna osoba, kao kolega kolegi, prijatelj prijatelju. Kupiš na web shopu, platiš preko računa, oni to ukucaju kao kupnju tamo u trgovini, i onda šalje se.
bayro, Sokreos, Polerouter, v.milan, Vortimejovrh, PerB and Saymoran like this post
Saymoran Hladan dim
Naslov: Re: Online kupovina duhana u 2023. 23.09.23 9:14
Pa Borute, svaka čast
Saymoran Hladan dim
Naslov: Re: Online kupovina duhana u 2023. 02.10.23 12:48
Borut je napisao/la:
Evo još jedne drugove koji šalje, danas naručio, platio preko računa, pa da vidimo [You must be registered and logged in to see this link.]
Zna se kako to ide ... ne šalje ti firma nego ti šalje jedna osoba, kao kolega kolegi, prijatelj prijatelju. Kupiš na web shopu, platiš preko računa, oni to ukucaju kao kupnju tamo u trgovini, i onda šalje se.
Je li ovo prošlo, [You must be registered and logged in to see this link.] ?
Borut likes this post
Borut Peče me jezik
Broj postova : 333 Join date : 07.09.2023 Age : 52 Lokacija : pa tamo negdje daleko Omiljeni duhani : EMP, Nightcap, 965, Old Ironsides
Naslov: Re: Online kupovina duhana u 2023. 02.10.23 13:34
Saymoran je napisao/la:
Borut je napisao/la:
Je li ovo prošlo, [You must be registered and logged in to see this link.] ?
DHL kaže, da je več u Sloveniji. Tako da sutra ili prekosutra. Samo da dobijem paket pa se javim tu sretan ko mala beba ))))
Čekam paket kao vanzemaljce ... sa otvorenim ustima
bayro, v.milan, Nikša, Vortimejovrh and Saymoran like this post
PurgerVž Hladan dim
Broj postova : 927 Join date : 01.09.2022 Age : 43 Lokacija : Varaždin Omiljeni duhani : Ashton Artisan's blend, Robert McConnell Oriental, St. Bruno, plavi Capstan, Amphora Virginia blend, HH Pure Virginia, Peterson Flake, MB mixture Scottish blend, HH Old dark fired, Peterson De Luxe Navy Rolls
Naslov: Re: Online kupovina duhana u 2023. 03.10.23 12:54
[You must be registered and logged in to see this link.] daj mi molim te reci da'l ovi kod Gerda Jensena (pfeiffendepot.de) komuniciraju na engleskom? Poslao sam im upit prijepodne pa ne odgovaraju ništa.. 😂
Borut Peče me jezik
Naslov: Re: Online kupovina duhana u 2023. 03.10.23 12:58
PurgerVž je napisao/la:
[You must be registered and logged in to see this link.] daj mi molim te reci da'l ovi kod Gerda Jensena (pfeiffendepot.de) komuniciraju na engleskom? Poslao sam im upit prijepodne pa ne odgovaraju ništa.. 😂
Pa pojma nemam. Ja sam se napravio malo lud, naručio, odmah platio i čekao dali če da mi vrate novac ili šalju robu. I izgleda, da su slali robu. Baš danas čekam paket pa da vidim dali je vazduh unutra ili duhan.
PurgerVž Hladan dim
Broj postova : 927 Join date : 01.09.2022 Age : 43 Lokacija : Varaždin Omiljeni duhani : Ashton Artisan's blend, Robert McConnell Oriental, St. Bruno, plavi Capstan, Amphora Virginia blend, HH Pure Virginia, Peterson Flake, MB mixture Scottish blend, HH Old dark fired, Peterson De Luxe Navy Rolls
Naslov: Re: Online kupovina duhana u 2023. 03.10.23 13:02
Borut je napisao/la:
PurgerVž je napisao/la:
Pa pojma nemam. Ja sam se napravio malo lud, naručio, odmah platio i čekao dali če da mi vrate novac ili šalju robu. I izgleda, da su slali robu. Baš danas čekam paket pa da vidim dali je vazduh unutra ili duhan.
A na koji način si platio?
Borut likes this post
Borut Peče me jezik
Naslov: Re: Online kupovina duhana u 2023. 03.10.23 13:12
Direkt na njihov račun odmah nakon slanog mejla sa sažetkom narudžbe.
PurgerVž Hladan dim
Naslov: Re: Online kupovina duhana u 2023. 03.10.23 13:17
Borut je napisao/la:
Znači, platio si sve što treba, a listu duhana si poslao na e-mail..čekam da mi odgovore bar nešto pa da znam. Trebam narudžbu za četvero..🤗🤗🤗🤗
Borut Peče me jezik
Naslov: Re: Online kupovina duhana u 2023. 03.10.23 13:25
PurgerVž je napisao/la:
Borut je napisao/la:
Znači, platio si sve što treba, a listu duhana si poslao na e-mail..čekam da mi odgovore bar nešto pa da znam. Trebam narudžbu za četvero..🤗🤗🤗🤗
Ne ne ne ne. Naručio preko njihovog web shopa. nakon toga dobio sažetak in na osnovu toga platio. Klasična narudžba kao da kupujem šraufe.
PurgerVž likes this post
Borut Peče me jezik
Naslov: Re: Online kupovina duhana u 2023. 03.10.23 13:29
Evo, došli vanzemaljci, došao deda mraz, došla roba. Sve lepo zavijeno kao da mi djevojka šalje slatkiše tamo kdje služim vojnički rok [You must be registered and logged in to see this image.]
bayro, Branislav, v.milan, Vortimejovrh, PurgerVž and Saymoran like this post
Naslov: Re: Online kupovina duhana u 2023. 03.10.23 15:38
Brzo ti je stiglo. Za tri dana.
Borut Peče me jezik
Naslov: Re: Online kupovina duhana u 2023. 03.10.23 15:57
bayro je napisao/la:
23.09. - uplata na račun 02.10. - došao paket
Pa moglo bi i 14 dana ili 30 dana da se vozi, moglo bi i sa biciklom, samo da dobijem paket
bayro, Nikša and Saymoran like this post
Naslov: Re: Online kupovina duhana u 2023. 03.10.23 17:32
I meni stigao ćumur iz Kiela, po istoj kombinaciji, naruči i plati na račun. Samo odabereš Slovenija umjesto Hrvatska. Još komšija Igor dolazi u petak sa blagom božjim. Biti će zaliha do Nove Godine!
Sokreos, Polerouter, v.milan, Nikša, PurgerVž, Saymoran and Borut like this post
Saymoran Hladan dim
Naslov: Re: Online kupovina duhana u 2023. 03.10.23 17:47
Bayro, ne znam jesi probao kad Latakia revival?
Sokreos likes this post
PurgerVž Hladan dim
Naslov: Re: Online kupovina duhana u 2023. 04.10.23 1:18
Borut je napisao/la:
bayro je napisao/la:
23.09. - uplata na račun 02.10. - došao paket
Pa moglo bi i 14 dana ili 30 dana da se vozi, moglo bi i sa biciklom, samo da dobijem paket
Znam da sam malo dosadan ali trebam pomoć...😇 Da li si uplatu izvršio na njihov IBAN broj ili onaj kraći Kontonummer? Baš sam tutlek za neke stvari ali čisto da ne pošaljem novac na neželjenu stranu..i naravno koliko si platio shipping? 🍻
Borut likes this post
Borut Peče me jezik
Naslov: Re: Online kupovina duhana u 2023. 04.10.23 1:27
Nisi nista dosadan
Iban DE86360100430714460430
PurgerVž likes this post
Borut Peče me jezik
Naslov: Re: Online kupovina duhana u 2023. 04.10.23 1:29