Broj postova : 808 Join date : 03.04.2019 Age : 40 Lokacija : Osijek Omiljeni duhani : Fayyum, Salty Dogs, Louisiana Broken
Naslov: Re: Mac Baren: Mixture Scottish Blend 29.05.20 23:20
Moj prvi duhan, i uvijek kad se vratim na njega kažem "to je to", osvojio me na prvu i vjerovatno ću se uvijek vraćati nakon bilo kojeg duhana zbog usporedbe. Po mom skromnom iskustvu od tek nekoliko duhana, definitivno najbolji, čista desetka. Nakon njega Plum cake pa O. C. Probao sam još dark twist i loose cut (cream vanilia). To je ujedno i redosljed na mojoj rang listi, a ovaj zadnji mi baš nije trebao, ali eto... probao sam... i to greškom trgovkinji pokažem prstom na njega, uvjeren da je danish mixture (neiskustvo i brzopletost, znam da se nešto mjenjalo i oko imena, a nisam detaljno gledao), kad sam primjetio bilo je kasno 😆😆😆😆 Sjeo sam u auto i otvorio vrećicu da pomirišim duhan, kad ono vanilija i to žestoka, a okusno blaga, u tragovima, a aftertaste odvratan, kao da sam lizao pepeljaru 😝😝 Zanimaju me danish i navy, a još nisam u Osijeku naišao na njih.
Branislav Oblak dima
Broj postova : 1239 Join date : 01.02.2014 Age : 35 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
Naslov: Re: Mac Baren: Mixture Scottish Blend 31.05.20 21:18
Škot je odličan, zna da ugrize ali samo da podseti da mora lagano sa njim, imam jednu limenku od 100gr koja odmara u podrumu dok ne potrošim Classic (loose cut) koji mi je prijatan kad želim da ulaganim sa englezima 😁
Leo Oblak dima
Broj postova : 3082 Join date : 17.09.2010 Age : 30 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
Naslov: Re: Mac Baren: Mixture Scottish Blend 07.06.20 11:44
Danish više nema u prodaji u RH.
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 16814 Join date : 15.01.2008 Age : 67 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Mac Baren: Mixture Scottish Blend 07.06.20 21:57
Leo je napisao/la:
Danish više nema u prodaji u RH.
Istina nema ga još od početka osamdesetih. Navy je odličan.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
babaq Oblak dima
Broj postova : 2953 Join date : 23.01.2016 Age : 51 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Orlik golden sliced, Solani burley flake, Rattray's HOTW, GLP Odyssey
Naslov: Re: Mac Baren: Mixture Scottish Blend 07.06.20 23:03
Navy i Škot , uz HH seriju, su mi MB favoriti
Broj postova : 16814 Join date : 15.01.2008 Age : 67 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Mac Baren: Mixture Scottish Blend 08.06.20 12:44
babaq je napisao/la:
Navy i Škot , uz HH seriju, su mi MB favoriti
Istina. To su vječni i odlični duhani!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
G.S.Patton Oblak dima
Broj postova : 2189 Join date : 22.04.2010 Age : 55 Lokacija : Tamo gdje je sve po mom...
Naslov: Re: Mac Baren: Mixture Scottish Blend 08.06.20 18:51
Relativno nedavno sam kupio Mac Baren Classic (loose cut), no ne mogu ništa naći o njemu niti na tobbaco review niti na MB stranici....sličan mi je Škotu, ali malo više aromatičan. Zna li netko nešto o tom duhanu, otkuda se pojavio?
Leo Oblak dima
Broj postova : 3082 Join date : 17.09.2010 Age : 30 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
Naslov: Re: Mac Baren: Mixture Scottish Blend 14.06.20 13:23
Classic loose cut je novi naziv za Vanilla Cream budući da zbog novih propisa više duhani ne smiju nositi primamljive nazive u EU. Uveden je prvi put, pod starim imenom 1999. godine. To je mješavina odležale virdžinije s različitim (crnim) kavendišima. Naknadno se dodaje aroma vanilije. Duhan uz trakice sadrži i komadiće rezanog flake-a. Osobno mi je na prvu bio prejake arome vanilije, iako zimi dobro paše. Kako je nekad dolazio jako vlažan moguće je da pretjerano zagrije lulu. Duhan nije nekvalitetan, ali aroma zna biti prejaka. Neki stariji pušači koriste ga kao alternativu Amphora Red duhanu, iako među njima neke velike sličnosti nema osim što ugodno mirišu za okolinu.
Rale likes this post
G.S.Patton Oblak dima
Broj postova : 2189 Join date : 22.04.2010 Age : 55 Lokacija : Tamo gdje je sve po mom...
Naslov: Re: Mac Baren: Mixture Scottish Blend 18.06.20 6:12
Fala, Leo!
dado Oblak dima
Broj postova : 1048 Join date : 05.01.2017 Age : 56 Lokacija : Zagreb, VK, Landshut Omiljeni duhani : Arango BS, clan! Pure Latakia!
Naslov: Re: Mac Baren: Mixture Scottish Blend 19.06.20 20:20
meni taj škot godinama leži a Bayro me pokvario sa huberima pa nikako da ga otvorim i probam!
Naslov: Re: Mac Baren: Mixture Scottish Blend 20.06.20 17:42
dado je napisao/la:
meni taj škot godinama leži a Bayro me pokvario sa huberima pa nikako da ga otvorim i probam!
Eto ti na! Uvijek je Bayro za nešto kriv!
DeathSpade Gasi mi se lula
Broj postova : 129 Join date : 05.06.2013 Age : 36 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Mac Baren: Mixture Scottish Blend 22.11.20 0:24
Iz nekog razloga ovaj duhan nikako ne mogu dobro ispušiti i uvijek ima loš miris u prostoriji, kao da pušim engleza a ne aromatik. Punio sam ga u lulu i čvrsto i lagano, palio šibicama i upaljačem za lulu (Corona Old Boy), vukao dim lagano. Okus mi uvijek vuče na nekakvu umjetnu kemikaliju.
Dali je možda lula u pitanju? Imam Stanwell Hans Christian Andersen lulu iz 2010, moja prva lula.
Naslov: Re: Mac Baren: Mixture Scottish Blend 22.11.20 12:48
Ako je to churchwardenica (a je), onda je do lule. Znam neke stare iskusne lulaše kojima je on u stalnoj rotaciji i nikad nisu imali neke primjedbe na njega. No, koliko ljudi, toliko ukusa. Probaj ga iz klasične ravne billardice pušiti.
Naslov: Re: Mac Baren: Mixture Scottish Blend 22.11.20 14:48
Tako je, to je churchwarden (došla je sa kratkim i dugim usnikom).
Nisam znao da churchwarden i aromatici ne idu zajedno. Dali je to zbog same žarnice ili je nešto drugo u pitanju?
Nažalost to mi je trenutno jedina lula, planiram uskoro kod gospodina Davora naručiti jednu kvalitetniju.
Naslov: Re: Mac Baren: Mixture Scottish Blend 22.11.20 16:31
Ma idu, ali se očito ti i "Škot" niste našli. Pusti ga na stranu i za mjesec dana mu daj drugu priliku. Hoće to.
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 1942 Join date : 23.08.2016 Age : 35 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: Mac Baren: Mixture Scottish Blend 22.11.20 18:29
Meni skot nije nista posebno, ako ce ti raditi i s drugim duhanima probleme onda je do lule. Probaj pusiti viriginiju nr1 ili mcconelov latakia flake iz nje
Marko1980 likes this post
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8180 Join date : 05.02.2008 Age : 68 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Mac Baren: Mixture Scottish Blend 22.11.20 18:30
Da to će biti... Meni je Škot odličan, ali ne mora biti svima... i potpuno se slažem s onim, mjesec dva na stranu. Može druga prilika učiniti čuda.
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8180 Join date : 05.02.2008 Age : 68 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Mac Baren: Mixture Scottish Blend 22.11.20 18:31
Wranjo, ti nisi mjerodavan.. što nema 50% periquea, za tebe nije duhan
Lakeman likes this post
Naslov: Re: Mac Baren: Mixture Scottish Blend 22.11.20 18:52
Davorin je napisao/la:
Wranjo, ti nisi mjerodavan.. što nema 50% periquea, za tebe nije duhan
Istina živa!
Naslov: Re: Mac Baren: Mixture Scottish Blend 22.11.20 19:06
Mislim da je do lule jer mi i Original Choice daje jako loš miris u sobi i taj umjetni okus u ustima, dovršio sam ovo punjenje prije 15min. Pušio sam ga prije jedno 2-3 godine i sjećam se da je miris u sobi bio jako fin i ugodan a okus slatkasti, duhan s kojim se nisam morao previše zezati da bih uživao u njemu.
Čini se da ću morati kod gospodina Davorina prije nego što sam mislio.
Naslov: Re: Mac Baren: Mixture Scottish Blend 22.11.20 20:45
Probaj tretman solju i alkoholom. Lula se od aromatika znatno više "zagadi" nego od virginijskih ili orijentalnih mješavina.
Naslov: Re: Mac Baren: Mixture Scottish Blend 22.11.20 21:11
Znam za taj tretman, saznao sam za njega na ovom forumu. Dva puta do sada sam čistio lulu na taj način, zadnji put prije 2 godine i kompletno zaboravio na to.
Hvala na podsjetniku, kad odradim tretman probat ću opet Škota pa javim situaciju.
Marko1980 likes this post
Naslov: Re: Mac Baren: Mixture Scottish Blend 22.11.20 22:57
Ajde, baš me zanima!
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 1942 Join date : 23.08.2016 Age : 35 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: Mac Baren: Mixture Scottish Blend 23.11.20 0:48
Tretman periquom cistim je bolji, popusis par lula i makne se sav miris 😂
Naslov: Re: Mac Baren: Mixture Scottish Blend 23.11.20 5:46