| | Nesto malo o uvozu duhana i mogucem zaobilasku carine! | |
|
| Autor/ica | Poruka |
|---|
grga Oblak dima

Broj postova: 2732 Join date: 01.11.2009 Age: 37 Lokacija: Osijek
 | Naslov: Nesto malo o uvozu duhana i mogucem zaobilasku carine! 30.11.09 1:28 | |
| Skinuto sa carina.hr, ukoliko imate neke rodbine ili prijatelja u zemljama u kojima nije deracina sto se tice davanja na duhane, procitajte ovo sto sam dolje copy pasteao:
"Dakle, oslobođeno od plaćanja carine je i slijedeća roba sadržana u pošiljkama koje besplatno šalju fizičke osobe iz inozemstva drugim fizičkim osobama u RH, pod uvjetom da te pošiljke nisu komercijalne naravi: a) duhan i duhanski proizvodi: do 200 cigareta ili 100 cigarilosa (cigare težine do 3 g po komadu) ili 50 cigara ili 250 g duhana za pušenje, odnosno srazmjerna kombinaciju navedenih količina duhanskih proizvoda; b) alkohol i alkoholna pića: - destilirana i žestoka alkoholna pića s udjelom alkohola većim od 22 %, etilni alkohol s udjelom alkohola od 80 % i više: 1 litra, ili - destilirana i žestoka alkoholna pića, aperitivi iz vina ili alkohola i slična pića s udjelom alkohola 22 % i manje, te pjenušava i desertna vina: do 2 litre, te - ostalo vino: 2 litre, odnosno - odgovarajuća srazmjerna kombinacija količine navedenih pića; c) parfemi do 50 ml i toaletne vode do 25 ml;
Roba nekomercijalne naravi
Fizičke osobe mogu uvoziti isključivo robu nekomercijalnog karaktera, dakle za svoje osobne potrebe. Prava fizičkih osoba pri uvozu i izvozu robe propisana su odredbama Zakona o trgovini (NNRH, broj 87/08, 96/08 i 116/08). Članak 53. navedenog zakona propisuje da domaće i strane fizičke osobe mogu slobodno unositi i primati iz inozemstva, odnosno iznositi i slati u inozemstvo predmete osobne prtljage, hranu i predmete za osobne potrebe i potrebe članova svoje obitelji, predmete za potrebe svog domaćinstva i životinje, u količinama koje nisu namijenjene preprodaji.
Robom nekomercijalne naravi, prema članku 2. Uredbe za provedbu Carinskog zakona, smatra se roba koja se prima povremeno i čija vrsta i količina ukazuju na to da je namijenjena za pojedinačnu, osobnu uporabu, za uporabu u kućanstvu primatelja ili je jasno da se radi o poklonu.
Ukoliko se pak radi o pošiljkama veće količine identične robe, i to u kraćim vremenskim razdobljima, tada se iste ne mogu smatrati pošiljkom u nekomercijalne svrhe, pogotovo kada ovu robu šalje inozemna pravna osoba. U takvom slučaju ne može se primjeniti spomenuta odredba članka 53. Zakona o trgovini, već se smatra da se radi o uvozu robe u komercijalne svrhe, kojega može obaviti isključivo trgovac pojedinac - poduzetnik, ili trgovačko društvo, dakle osoba koja je registrirana za obavljanje gospodarske ili profesionalne djelatnosti – što propisuje članak 4. stavak 1. istoga zakona."
Jedini je problem ovaj limit od 250g koji cuci u pozadini no ukoliko se uzme da u Osijeku gule kozu na sve preko cifre od oko $45 (izracunajte sami koliko je to kolicinski duhana ako se u to ubroji i shipping) onda su ipak moguce neke povoljnije kombinacije... |
|
 | |
grga Oblak dima

| Naslov: Re: Nesto malo o uvozu duhana i mogucem zaobilasku carine! 30.11.09 1:30 | |
| Ovo je odgovor od smokingpipesa nakon sto sam ih zatrazio da mi za buduce posiljke rade odvojene racuna za duhan i za shipping: "No, we will not falsify customs declarations under any circumstances or in any way whatsoever.* This constitutes a felony offense under United States law, punishable by up to five years in jail and a $10,000 fine (plus forfeiture of our business license and tobacco license in the state of South Carolina). We will not do it." Boje se przuna, navodno da su tamo puni crnaca!  |
|
 | |
bayro Moderator

Broj postova: 9379 Join date: 15.01.2008 Age: 55 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Nesto malo o uvozu duhana i mogucem zaobilasku carine! 30.11.09 1:36 | |
| Znači da smo mili Kekica i ja uvezli u srijedu količine duhana koje nadaleko prelaze nekomercijalnu upotrebu!  |
|
 | |
grga Oblak dima

| Naslov: Re: Nesto malo o uvozu duhana i mogucem zaobilasku carine! 30.11.09 1:38 | |
| Dobro, ovo gore se odnosi na postanski a ne putnicki promet, osim toga, pokazali ste da imate yaya!  |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Nesto malo o uvozu duhana i mogucem zaobilasku carine! 30.11.09 1:45 | |
| Ma ne prave naši carinici na granici problem sa duhanom za lule! I da su vidjeli tu "omanju" količinu mislim da ne bi radili probleme. Problem je taj nesretni poštanski promet. Da kucnem u drvo - u Zagrebu je za sada sve o.k. a za Osijek sve znamo., a bilo je i gorih "situacija" u Rijeci! Što ćeš - vladavina prava! Svi smo jednaki pred zakonom, samo smo mi iz Zagreba nešto jednakiji!  |
|
 | |
grga Oblak dima

| Naslov: Re: Nesto malo o uvozu duhana i mogucem zaobilasku carine! 30.11.09 1:51 | |
| Problem je sto je taj Zakon napisan tako da ga se moze svakako tumaciti. Ja bi narucio onaj Da Vinci od 16oz kao ruka debelo ali se bojim, $51 sa shippingom. Pokusat cu to rijesiti poslije Nove, dok bude praznicno raspolozenje, jednim, umiljatim glasom ucinjenim, telefonskim pozivom.  |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Nesto malo o uvozu duhana i mogucem zaobilasku carine! 30.11.09 1:57 | |
| Teti Kaji ili konfederacijskim pobunjenicima u Južnoj Karolini?  |
|
 | |
grga Oblak dima

| |
 | |
ssekir75 Oblak dima

Broj postova: 2956 Join date: 07.11.2009 Age: 36 Lokacija: Bela Crkva - Banat
 | Naslov: Re: Nesto malo o uvozu duhana i mogucem zaobilasku carine! 01.12.09 0:05 | |
| da jebe oca, pa sta jedu govna ti ameri?  nista tu nije falsifikat, to je samo odvojeno napisano - cena robe jedno, cena isporuke drugo. nema nista sakriveno. lepo sam ja govorio da je zakon stvoren kako bi se jaki stitili od slabih a meni niko ne veruje  |
|
 | |
grga Oblak dima

| Naslov: Re: Nesto malo o uvozu duhana i mogucem zaobilasku carine! 01.12.09 1:11 | |
| Ma budaletine, Richu sam predlozio isto ali ne odgovara tjedan dana... |
|
 | |
Keko Žuti zubi

Broj postova: 958 Join date: 30.10.2009 Age: 50 Lokacija: Zagreb
 | Naslov: Re: Nesto malo o uvozu duhana i mogucem zaobilasku carine! 01.12.09 8:16 | |
| Sekir, molim te budi malo finiji...Izbjegavamo vulgarnost po forumu. Tnx! |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Nesto malo o uvozu duhana i mogucem zaobilasku carine! 01.12.09 8:21 | |
| Već sam mu i ja upravo po tom pitanju jutros poslao i privatnu poruku, ali može i ovako javno, stvarno Sekir, smanji malo doživljaj. Nismo klošari neki, nego gledamo da ovaj forum ipak na nešto liči. Ne moraju se spominjati očevi i tjelesne izlučevine baš u svakom postu! |
|
 | |
ssekir75 Oblak dima

Broj postova: 2956 Join date: 07.11.2009 Age: 36 Lokacija: Bela Crkva - Banat
 | Naslov: Re: Nesto malo o uvozu duhana i mogucem zaobilasku carine! 01.12.09 11:59 | |
|  mrzim nepravdu i tad sam u stanju uciniti svasta, ali to je  pa necu o tome. nije covek mislio nista lose ni nelegalno. samo odvoji babe od zaba i mirna bosna. |
|
 | |
bayro Moderator

| Naslov: Re: Nesto malo o uvozu duhana i mogucem zaobilasku carine! 01.12.09 12:02 | |
| Sve pet! Samo malo smanji "doživljaj"! |
|
 | |
| | Nesto malo o uvozu duhana i mogucem zaobilasku carine! | |
|