Broj postova : 2102 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: duvani za pocetnika 11.04.21 15:29
Probaj consumate gentleman od ashtona onda, makar ni artisan nije strasan
nick_praskaton likes this post
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: duvani za pocetnika 11.04.21 16:08
[You must be registered and logged in to see this link.] da definitivno možeš probati Consumate Gentleman ili neki latakijski s Cavendishom jer su oni obično nešto lakši. Da si u Zagrebu dao bih ti ja uzorke da se možeš bolje orijentirati što se tiče nekog starta s englezima.
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17632 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: duvani za pocetnika 11.04.21 16:22
Robert Baren?
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
nick_praskaton Prva lula
Broj postova : 75 Join date : 13.02.2021 Age : 43 Lokacija : Solin (Salona) - Split (Spalato)
Naslov: Re: duvani za pocetnika 11.04.21 16:55
bayro je napisao/la:
Robert Baren?
Ajme omaklo mi se. Ispravio sam post. 😀😀😀
nick_praskaton Prva lula
Broj postova : 75 Join date : 13.02.2021 Age : 43 Lokacija : Solin (Salona) - Split (Spalato)
Naslov: Re: duvani za pocetnika 11.04.21 17:01
Slajs je napisao/la:
[You must be registered and logged in to see this link.] da definitivno možeš probati Consumate Gentleman ili neki latakijski s Cavendishom jer su oni obično nešto lakši. Da si u Zagrebu dao bih ti ja uzorke da se možeš bolje orijentirati što se tiče nekog starta s englezima.
Sutra idem do Havana Shopa u Splitu pa ću vidjeti što imaju. Na web stranici nemaju Ashton Consumate Gentleman, ali vjerojatno to nije pravo stanje zaliha (nadam se).
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: duvani za pocetnika 11.04.21 17:03
Da možeš probati i Plumcake, možda još i bolje! On ima vrlo malo Latakije, ali ćeš dobiti dobar uvod s njim. Meni je to malo teži duhan, ali definitivno s njime ne možeš pogriješiti! Jedino što ćeš morati kupiti 100 grama.
PerB Peče me jezik
Broj postova : 469 Join date : 12.02.2021 Age : 39 Lokacija : Štafilić- Kaštela Omiljeni duhani : Još ne i već da
Naslov: Re: duvani za pocetnika 11.04.21 17:50
Picadilly i notting hill to ti imaju ja san to kod njih kupija u bili su mi super
nick_praskaton Prva lula
Naslov: Re: duvani za pocetnika 11.04.21 18:17
PerB je napisao/la:
Picadilly i notting hill to ti imaju ja san to kod njih kupija u bili su mi super
Idem sutra pogledat pa uzet nešto od ovoga jer sam vidio da imaju: Robert McConnell Boutique Blend Robert McConnell Piccadilly Circus Robert McConnell Notting Hill
bayro je napisao/la:
Piccadilly Circus (koji je klon klasičnog "London Mixture") je meni odličan duhan, usudio bih se reći - i bolji od originala!
Najvjerojatnije Piccadilly Circus, pogotovo što ga je i [You must be registered and logged in to see this link.] pohvalio.
PerB Peče me jezik
Broj postova : 469 Join date : 12.02.2021 Age : 39 Lokacija : Štafilić- Kaštela Omiljeni duhani : Još ne i već da
Naslov: Re: duvani za pocetnika 11.04.21 20:14
Meni je isto bija super, bolji od ashton gentlemana i presvyteriana, a sto se kvalitete tiče to nisam sposoban procjenit.
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2102 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: duvani za pocetnika 11.04.21 21:07
Uzmi si ak imaju mconnel latakia flake, on nije prejak a ima dosta latakije.
nick_praskaton Prva lula
Naslov: Re: duvani za pocetnika 11.04.21 21:17
wranjo123 je napisao/la:
Uzmi si ak imaju mconnel latakia flake, on nije prejak a ima dosta latakije.
Vidim da imaju, ali kako sam tek početnik (ovo će ispasti jako smiješno), nisam siguran kako se naguraju one pločice flake cut duhana u žarnicu? Još nisam došao do toga . Zato sam išao na verziju ribbon cut...
Slajs Oblak dima
Naslov: Re: duvani za pocetnika 11.04.21 21:34
[You must be registered and logged in to see this link.] svakako si dobro odlučio da ideš na trakice za prvi rez duhana! Stvarno ne znam zašto ti je [You must be registered and logged in to see this link.] preporučio MC-ov Latakia Flake u kojem se puno više osjeti Kentucky negoli Latakia i još je k tome prilično potentan duhan, možda ne toliko nikotinski, koliko je okusom prilično bogat.
Polerouter and nick_praskaton like this post
Ignoro Gasi mi se lula
Broj postova : 169 Join date : 07.10.2018 Age : 39 Lokacija : Split Omiljeni duhani : Orlik: G/S; G.L.Pease: Virginia Cream; Capstan, MB: Navy Flake
Naslov: Re: duvani za pocetnika 11.04.21 21:36
nick_praskaton je napisao/la:
Što mislite o Mac Baren Plumcake (Navy Blend) duhanu kao izboru prve latakije za početnika. Strah me da će me Artisan's Blend kao izbor za početak odbiti od latakija ili figurativno rečeno "ubiti".
Meni je prvi duhan koji sam za lulu kupio bio Savinelli: English mixture i bio sam oduševljen tim mirisom i nije mi bio jak. Nakon njega sam otkrio Robert McConnell: Oriental, pa onda Artisan's blend i shvatio da su oba 2 bolji od Savinellija. A sad koliko je jak Savinelli i jesu li ova 2 jači nemam pojma. Artisan ima i perique pa je malo pikantniji, meni se to jako svidilo kad sam prvi put proba i kad sam nakon toga pušio Savinelli falio mi je taj perique, pa ga više nisam kupovao...
Ako misliš pušit lulu ne vjerujem da će propast ta limenkica Artisana pa makar i bio jak u startu
Plumcake je aromatik s latakijom, isto nije loš ali potpuno drugačiji od ovih, mene to nije nešto oduševilo... Draži su mi burley/virginia blagi aromatici...
nick_praskaton Prva lula
Naslov: Re: duvani za pocetnika 11.04.21 22:20
Mislio sam uzeti za početak od aromatika Mac Baren Original Choice i još neki s latakijom. Sutra kupovina, pa ćemo vidjeti jesam li pogodio. Sigurno ću s vremenom isprobati sve ove duhane koje ste napisali pa ću naći neki svoj. Ono što mi je bitno, a kako ste me savjetovali, ne bih volio pogriješiti s prvim Englezom i odustati... Vjerujete mi, ne znam nikoga osobno (prijatelji, poznanici, rodbina) tko puši lulu i sve u vezi toga crpim isključivo iz ovoga foruma. Tako da sam još stvarno neuk u svemu ovome. Hvala vam još jednom svima na preporukama.
Slajs, Polerouter and Vortimejovrh like this post
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
Naslov: Re: duvani za pocetnika 12.04.21 1:06
meni je plucake odličan. slobodno pazari par limenki zaboravi ih jedno 5-6-10 godina. mnoooogooo je bolji kad odstoji.
Marko1980 Oblak dima
Broj postova : 1590 Join date : 20.03.2019 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Carolina Red Flake w/Per, Spark Plug, JackKnife Plug
Naslov: Re: duvani za pocetnika 12.04.21 2:38
Počni s Escudom, nećeš zažaliti, a naučit ćeš pušiti, jedino ćeš kad ga potrošiš plakat još dugo dok ne nađeš išta toliko dobro i praktično, neprecjenjeno, a lako dobavljivo. Rizik ti je nepostojeć - ako ti se ne svidi, ja ti ga otkupim.
Što se tiče Engleza, iz opće kulture preporučam GLP Quiet Nights. Mada ima boljih, ali imaju i neke kvake, recimo mogu biti plug cut, ili u slučaju Hu Tobacca najčešće ne možeš naručiti manje od 100 grama.
I najzad, ne možeš saznati što ti najviše odgovara ako u probnu narudžbu za potpuniju usporedbu ne ubaciš i MB HH Old Dark Fired (i eventualno MB HH Bold Kentucky), zlatni standard dobrog smoky Burleya. Ako toleriraš nešto više nikotina. Mislim da bi se našao netko i za to otkupiti, ako ti se ne bi svidio.
Uz sve to, ako baš želiš probati i aromatike, osobno kao netko kome vrlo rijetki aromatik paše, mogu preporučiti Sir Walter Raleigh (Regular) kao blag, MB Burley London Blend kao srednje jak (čokolada) i/ili GLP Windjammer kao jači (rum). No mada prosječni aromatik obično pokupi minimum bodova na kvalitetu sirovina i konačnog blenda (dok nabije bodove za maksimalnu tolerantost među nepušačima u blizini), ova tri mi osobno odskaču po kvaliteti i predstavljaju ugodno iznenađenje i iznimku koja potvrđuje pravilo - da eksperiment s novim aromatikom može završiti s punom limenkom bačenom u smeće ili, uz dosta sreće - poklonjenom nekome od rijetkih koji ih vole.
PerB likes this post
Matko Oblak dima
Broj postova : 1398 Join date : 10.11.2011 Age : 41 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Hard reset
Naslov: Re: duvani za pocetnika 12.04.21 7:09
Ne razumin čemu ovi "uvodi" u latakiju? Podsjećaš me na curu koja momku dopusti da stavi samo vrh. Latakiju ili voliš ili ne voliš. Neće te duhan s primjesama latakije navuć na istu ili onaj krcat latakijom odagnat. Ne bih preporučio Plumcake, jer nećeš uspjet pikirat latakiju, a moga bi te i ugrist. Plumcake je izvrstan duhan, ali ovdje neće poslužit svrsi. Otiđi do Q shopa u Vukovarskoj i pitaj za Stanislaw (Balkan latakia ili London Mixture) ili Peterson (Old Dublin). Kad ih nitko nije ima, gore je uvik bilo starih zaliha, pa možda budeš ima sriće.
bayro, Vortimejovrh and nick_praskaton like this post
nick_praskaton Prva lula
Naslov: Re: duvani za pocetnika 12.04.21 12:41
E, jbg. Već kupio Robert McConnell Piccadilly Circus. Što bude bit će, sad ću ga popušit... Iza ću uzet Ashton Artisan's Blend. Pokušat ću nać svoj duhan, ali sam morao od nečega krenut. Ja to volim postepeno... prvo stavit malo prst (u žarnicu)... pa ostalo i tako... A ovaj Q Shop ne mogu nikako locirati gdje je to u Vukovarskoj. Negdje mi čak baca adresu Pothodnik.
Zadnja promjena: nick_praskaton; 12.04.21 13:10; ukupno mijenjano 1 put.
Slajs likes this post
PerB Peče me jezik
Naslov: Re: duvani za pocetnika 12.04.21 13:03
Ti ti je povise kampusa gore na cesti malo prije semafora- onaj prije albatrosa
nick_praskaton Prva lula
Naslov: Re: duvani za pocetnika 12.04.21 13:24
Naša sam ga na Google street. Hvala!
Matko Oblak dima
Broj postova : 1398 Join date : 10.11.2011 Age : 41 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Hard reset
Naslov: Re: duvani za pocetnika 12.04.21 16:55
nick_praskaton je napisao/la:
Što bude bit će, sad ću ga popušit... Ja to volim postepeno... prvo stavit malo prst (u žarnicu)... pa ostalo i tako...
Što više čitam, više me podsjećaš na onu curu gore.
Kad dođem do Splita, dobacim ti ovih Stanislaw. Ako ih u međuvremenu nađeš, javi da se i ja zaletim kupit.
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8316 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: duvani za pocetnika 12.04.21 17:06
Slažem se Matko, mislim ne s Maminjom, nego da će se nekome svidjeti latakija, a nekome nikada neće... blaženi klub, gdje se svašta moglo probati i izgraditi ukus...
ssekir75, Matko, Sokreos, Vortimejovrh and nick_praskaton like this post
nick_praskaton Prva lula
Naslov: Re: duvani za pocetnika 12.04.21 18:08
Matko je napisao/la:
Što više čitam, više me podsjećaš na onu curu gore.
To sam ja malo namjerno kao Nostradamus, kodirao prljave misli u tekst u kontekstu lule. Nsam siguran kolika je tolerancija admina za prvi ban... pa ga pipkam i ispipavam... forum, naravno....
Marko1980 and ilustrišimuš Batorić like this post
v.milan Oblak dima
Broj postova : 1470 Join date : 08.01.2021 Age : 33 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: duvani za pocetnika 12.04.21 18:17
Mislim da je dobro ići postepeno. Jer kad neko krene pušiti lulu nikad to nije baš od nule. Svi smo i prije nego što smo počeli lulašiti negdje osjetili onaj fini miris lule. I onda aj uzmi (ko ja što sam uradio) nightcap jer to je dobar duhan. Nisam znao šta me je snašlo. 😂😂 Mislio sam da je pokvaren. Ili da je lula pokvarena. A onda mi je pripalo muka od nikotina. Ali malo po malo i nauči čovjek u tome uživati (osim u nikotinu, to još uvijek slabo podnosim). Meni je to najsličnije bilo kao masline kad sam prvi put probao (na prvu odvratno a poslije jako fino).
Marko1980, Slajs, PerB and nick_praskaton like this post