| Altinok calabash | |
|
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Altinok calabash 01.11.08 14:47 | |
| |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17561 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Altinok calabash 01.11.08 17:28 | |
| Kojim malim? Dadom? Izgleda da je završio na urgentnoj, pa ga zadržalo.... A ako misliš na malog Dedića (Matiju) mislim da je i on na istom putu! Kroneri! Obojica! Mislim poznajem oba liječnika koje Dado spominje - oba rade baš na odjelu za alkose! A bog te pitaj što su mu dali - ili B vitamin da mali sebi dođe ili antabus da se resetira! | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Altinok calabash 01.11.08 23:48 | |
| Katastrofa ta mlada generacija.... Mi koji smo u godinama, to je ok, jednom godišnje Chajpirinja u Korzu.. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Altinok calabash 01.11.08 23:55 | |
| Zašto jednom godišnje?? Pa neću valjda živjeti 300 let!!! Hoću još!!! |
|
| |
| Naslov: Re: Altinok calabash 01.11.08 23:56 | |
| | |
|
| |
Broj postova : 17561 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Altinok calabash 02.11.08 0:11 | |
| Tako je! Capirnhu van! Pozovemo još i gospona gradonačelnika i deri do zore! | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Altinok calabash 02.11.08 0:14 | |
| Jeeeee, nakon Chajpirinje mi i Banderas lep...da lep, lep u pm |
|
| |
| Naslov: Re: Altinok calabash 02.11.08 0:16 | |
| Još pozovemo i Žigu, Gumbasa i Matu - pa da vidiš fešte! | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Altinok calabash 26.11.08 14:32 | |
| Zadnjih par dana si gledam Altinokove lule i slinim. Da idem naručivati jako teško bih se odlučio za samo jednu. |
|
| |
| Naslov: Re: Altinok calabash 26.11.08 15:08 | |
| Odluči se! Sinan ima krasne pipe. I nemoj biti sad poligaman odjednom. Langsam! A pogledaj malo pipe u na www.meerschaumstore.com. Isto imaš krasnih komada. Ima i calabashica koje su duplo jeftinije nego kod Sinana...Tu se naš Beluga, panonski mornar nasukao, ali svaka se škola plaća! | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Altinok calabash 26.11.08 15:19 | |
| Jeste, priznajem Kod Sinana sam “dotakao dno života“ Nasukao me lepim slikama, a ja maštao o devojkama koje su tikve zalivale Krešo je bio mnogo pametnij... Konopom je merio dubinu, a ja slušao sirene... A obojica smo dobili mahagoni koji su zapišavali isti majmuni, ali on za manje novca... Ipak, dve meerice koje gledam za sledece nabavke, mislim da cu uzeti od Sinana - kod ovih drugih nisam slične video. Calabash ipak treba uzeti kao Krešo, od http://www.meerschaumstore.com/ ... |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Altinok calabash 26.11.08 18:02 | |
| Je a ja sam išao Krešinim koracima i isto uzeo na meersore. Pipa je ludilo! Prvom prilikom uzimam i XXXL verziju. |
|
| |
| Naslov: Re: Altinok calabash 26.11.08 18:10 | |
| Ne oklijevaj! I ja sam išao njegovim stopama i nisam pogriješio! | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Altinok calabash 26.11.08 18:22 | |
| Pa nešto mi je Davorin pričao da su ove jeftinije od prešane/ljepljene meerschaum prašine, a ništa konkretno ne piše o materijalu na meerschaum store-u za razliku od kod altinoka. Cijene mi se čine dosta slične. A ne pucam na calabash, više me zanimaju 'obične' meerschaum lule koje će se dosta lako bojati. Budem nabacio par linkova na kaj okidam kad ću imati vremena. Teško je odabrati, al imam vremena jer sigurno nis prije prvog mjeseca. Ipak su za sad duhani na prvom mjestu. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Altinok calabash 26.11.08 18:28 | |
| Calabashice od meerstore jesu prešani meer, ali i kod Altinoka su isto, osim ako doplatiš nekih 50-tak $ za glavu od blok meera. |
|
| |
| Naslov: Re: Altinok calabash 26.11.08 18:47 | |
| Vidi ovako Greg, a mislim da sam to i napisao na pipersonu... Imaš pravi meer kamen - definitivno najbolje riješenje. Prešani meer, neke kombinacije s parom i pritiskom koliko sam shvatio - lule od toga radi Strambach iz Beča i zadnje, meer mješan s ljepilom. Prve dvije opcije prolaze bez problema, osim što je kod prvog poroznost puno veća i bolji je filter od prešanog meera. Zadnja opcija s ljepilom nikako nije preporučljiva, dioksin i slična zadovoljstva. Ovo zadnje su lulice po 20-30 dolara i prodaju se kao suvenir. Istina nikada neznaš da neki Redneck neće kupiti takve i prodavati pod pravim meerom. Zato je bitno kupovati od poznatih tvrtki. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Altinok calabash 26.11.08 18:57 | |
| U svakom slučaju s calabashicom na meerstoreu ne možeš pogriješiti. Odlična lula za sasvim pristojne novce. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Altinok calabash 26.11.08 19:07 | |
| Mislim da ak idem na meer to će biti lula od kvalittetnog bloka, cijema od 90 d0 150 dolara. Malo ću uštediti jer ak se pazi meer je vječan. Kod calabashica mi se ne sviđa samo zgarište. Princip mi je dobar, al ono ovalno sužavajuće zgarište mi se nikako ne sviđa. Ak ju okreneš naopačke sav duhan lako ispadne, nije da planiram lulu pušiti naopačke, al to mi je definitivno minus. Želim si neku lulu klasičnog oblika, eventualno onako kičasto izrezbarenu u turskom stilu. Tak da bude fina lagana za držati u gubici i da se fino oboji kroz godinu dana da se vidi da je trošena. Ima ih i stvarno zgodnih sa srebrnim prstenovima što kod meera ima puno smisla za trajnost lule. Uglavnom ima vremena, nije preša |
|
| |
| Naslov: Re: Altinok calabash 26.11.08 19:11 | |
| Pa onda ako u "gubici" hoćeš imati takvu lulu, koja ima patinu, uzmi nešto kao Krešo. Njegova je premazana voskom, izgleda patinirana i naravno, pušenjem sve više tamni i dobija patinu. No i djevičanski bijela ima svoju draž; da gledaš kako se lagano boji! | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Altinok calabash 26.11.08 19:17 | |
| Ma oću ju bijelu sam pofarbat. Ovo patinirano mi je kao da kupujem tvornički izlizane hlače Al vidio sam jednu krasnu negdje, nema šanse da se sjetim gdje. Kod ulaza u zgarište je bila skroz crna, negdje dva centimetra prema dolje i onda prelazi u snježno bijelu. Kod usnika je bila sroz bijela. Ta je bila stvarno krasna, al čini mi se i jako skupa. |
|
| |
| Naslov: Re: Altinok calabash 26.11.08 19:29 | |
| | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Altinok calabash 26.11.08 20:22 | |
| E tako nešto. Našao sam ju! Na kraju nije snježnobijela nego žućkasta kod usnika i petersonka je. Jope debeli offtopic |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Altinok calabash 26.11.08 22:27 | |
| Ovo je stvarno za odlikaše!... Meer + system... |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Altinok calabash 26.11.08 22:32 | |
| |
|
| |